2013-03-06

Nya frön och Rhomb har kommit upp

Förra veckan kom den första C. Rhomboideum upp, egentligen så hade en redan kommit upp men den dog i fröskalet. Sen kom nummer två upp nu i helgen så nu har i alla fall två av sju kommit upp och är friska, så förhoppningsvis kommer fyra till upp snart.

Har omplanterat det mesta från "testodlingen" vilket resulterade i 5 st. Caribbean red habanero, 5 st. Indisk (okänd), 1 st. Piementa de Neyde, 2 st. Scotch bonnet chocolate, 1 st. PI 433414 och 1 st. C. Chacoense (örtagårdens).

Fick idag frön från Stig (www.shaggkvist.se), Habanero purple (C. Chinense), Nebru 7 pod (C. Chinense) och Orange rocoto (C. Pubescens) som nu ligger i salpeterbad och skall sättas i kväll.

Har satt lite fler frön i "testodlingen" och vissa saker har kommit upp bla. Cajamarca, Purple tiger, Brown 7 pod. Väntar fortfarande på att CAP 1478 och Fatalii skall komma upp. Fick för mig att sätta mina sista frön av C. Chacoense och PI 433414 i testodlingen. Sen fick några frön av den Indiska chilin åka ner också.1 kommentar:

  1. Hej, vad är det för något grus som du har på jordytan? Har du planterat fröena i "gruset" eller i jorden och sen täckt jordytan bara?
    Tack för en rolig blogg :)

    SvaraRadera