2012-10-10

Dorset naga skördad och frön bytta

Då har jag skördat första frukten från min Dorset naga som står som testobjekt i en passiv hydrokruka. Har ytterligare två frukter på gång. Orsaken till så få frukter är nog att den blev sent sådd och har inte haft de lämpligaste förhållandena.

Har i helgen bytt frön med andra medlemmar i NSKC och då bytt till mig, PI 433414 (C. Chacoense), Scotch bonnet chocolate (C. Chinense), Piementa de Neyde (C. Sp.), Mushroom cap yellow (C. Annuum), Habanero lemon (C. Chinense), Brazilian starfish (C. Baccatum).

Har sen en liten tid tillbaks även fått frön till Tepin Guatemala samt kommer att få frön till C. Chacoense, C Eximium, Ulupica (C. Cardenasii var. Pendulum), Ember (C. ?) och CAP 220 ( C. Baccatum) och alla dessa är vilda sorter.

Planen är att nästa säsong blir till majoriteten vilda sorter.

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 kommentarer:

 1. Hej! Såg bilden på din Dorsent naga frukt och så där ska inte en Dorsent naga se ut, var har du fått fröerna ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Håller med, så skall den inte se ut och inte smaka heller... Hade förberett mig på att den skulle vara tokstark men när jag smakade så var den för visso stark men som en mild habanero. Den smakade dock lite "parfymerat" som de superheta kan göra och hade ett friskt inslag av hallon!!!

   Fröna har jag fått av en annan odlare som hade delat upp fröna jag fick i "Moderplanta", "1 generation" och "2 geneeration". Tror min planta är från ett av fröna av "2 generation" och att det har blivit en korsning med något annat. Jag har kvar min planta (står i passivt hydro)och den ser ut som en typisk C. Chinense utifrån bladen och blommorna.

   Jag gjorde varma mackor med skivade "dorset naga 2 generation" på, blev som sagt inte så hett men väldigt gott.

   Så plantan får nog leva vidare.

   Radera